Jack's web
Home
Saab
Fotografie
Hongarije
Recepten
Contact
Langosh
Benodigdheden
2,5 kopje bloem 1 gekookte geraspte aardappel 1 kopje lauwe melk 1 eetlepel gist 0,5 theelepel zout boter of olie om te braden
Home
-
Kookboek
- Langosh
Bereidingswijze
Meng de gist met de melk en een eetlepel bloem.
Roer de aardappel en de rest van de bloem door elkaar.
Voeg het gistmengsel hieraan toe.
Kneed het deeg en laat ongeveer 1 uur rijzen.
Maak met de hand van redelijk grote stukjes deeg een rondje, dat aan de rand dikker is dan in het midden.
Laat deze rondjes nog een tijdje rijzen en bak ze dan in het vet aan beide kanten.
En als beleg ?
Geperste knoflook met zout.
Geperste knoflook met zout, gemengd met dikke zoete room
Hete ketchup en geraspte kaas
Geraspte kaas overgoten met een beetje dikke zoete room
Jam
Honing
Chocolade
Suiker