Home - Kookboek - Kipgerechten - Paprika kip
Bereidingswijze
- Fruit een gesnipperd uitje in wat olie of boter.
- Voeg stukken kip (bouten of drumsticks en/of filet) toe en bak ze bruin.
- Voeg van het vuur af niet meer bruisen (veel) paprikapoeder toe, blokjes groene en evt. rode paprika (het best zijn de geelgroene Turkse paprika's), in stukjes gesneden tomaten, peper en zout.
- Nu alles een half uurtje laten sudderen met de deksel op de pan.
- Meestal komt er genoeg vocht uit de kip en de tomaten, maar als het toch dreigt aan te branden gewoon wat water toevoegen (desnoods in het begin al).
- Als de saus juist te waterig is, laat dan de deksel een tijdje van de pan.
- Als de kip gaar is, kook dan de saus in en voegzure room toe.
- Eventueel op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder.
- Serveer met pasta (Hongaarse galuska).