Jack's web

Kipfilet in madeirasaus

Benodigdheden voor 2 personen
  • 2 enkele kipfilets
  • 50 g boter
  • zout
  • peper
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 100 ml madeira
  • 1 eetlepel tomatenketchup

Home - Kookboek - Kipgerechten - Kipfilet in madeirasaus


Bereidingswijze
  1. Kipfilets met de boter in ca. 3 minuten rondom bruin bakken.
  2. Bestrooi de filets met peper, zout en kerriepoeder en laat ze nog ca. 2 minuten bakken.
  3. Neem ze uit de pan en blus de braadboter met ca. 2 eetlepels water.
  4. Al roerende alle aanbaksels losmaken. Roer de madeira en de tomatenketchup erdoor en breng dit aan de kook.
  5. Leg de kipfilets weer in de pan en laat ze in 6 tot 10 minuten zachtjes gaar worden.
  6. Draai ze halverwege om.
  7. Leg de kipfilets op de borden en schenk een deel van de saus eroverheen.
  8. Serveren met broccoli en gekookte aardappels.

© Jack van Beek 2010 - .