Home - Kookboek - Keukentheorie - Paprikapoeder
Paprikapoeder
De 6 soorten paprika poeder.
- Édesnemes - Nobel zoet, meest gebruikte Édesnemes paprika gerechten worden gekenmerkt door een heldere rode kleur en een iets scherpe smaak.
- Kulonleges: Zeer zoet met een diep rode kleur word voornamelijk als kleurstof gebruikt in de recepten.
- Csípmentes: Delicate paprika, milde scherpte en een rijke smaak, de kleur varieert licht naar donker rood.
- Csípös Scherper: Vergelijkbaar in kleur en aroma beetje pittiger van smaak. Een van de meest populaire van de hetere soorten paprika in Hongarije.
- Rozsa (Rose): Bleker-rood van kleur, met een sterk aroma en scherp-kruidige smaak.
- Eros : Roest bruin tot licht bruin de scherpste die er in Hongarije word gemaakt.
Andere voorkomende teksten op de verpakking zijn:
orlemény - poeder.
csemege - delicatesse.
Hoe te gebruiken
De paprika poeder lost op heet in vet of olie, in de Hongaarse keuken word vaak een mengsel van reuzel en ui gebruikt, gaar dit haal de pan van het vuur, en wacht tot het niet meer bruist.
Dan pas de paprika er door heen mengen, door het hoge suiker gehalte verbrand de paprika snel en dan word het bitter.
EERST vocht toevoegen dan pas weer op het vuur zetten!!!