Jack's web

Palacsinta Hortobagy

Benodigdheden
  • Reuzel of olie
  • 400 gram kip
  • 1 uitje
  • paprikapoeder zoet (édes)
  • 1 paprika
  • 1 kleine tomaat
  • 400 ml zure room
  • peterselie
  • pannenkoeken
Tips van de kok
  • In plaats van kipfilet kan men ook kalfsfilet gebruiken.

Home - Kookboek - Palacsinta - Palacsinta Hortobagy


palacsintahorto

Bereidingswijze
  1. Snipper het uitje fijn en fruit deze in de pan, neem de pan vervolgens van het vuur wacht tot het niet meer bruist en doe de paprikapoeder erbij.
  2. Voeg de kip of kalfsfilet toe en bak deze.
  3. Maak de paprika schoon en ontvel de tomaat en voeg de toe aan de kip.
  4. Smoor het geheel in een afgedekte pan. Roer af en toe. Voeg wat water toe als het aan dreigt te branden.
  5. Maal het vlees en de groente met een gehaktmolen of keukenmachine.
  6. Vermeng 3 dl zure room met het braadvocht en breng het kort aan de kook.
  7. Roer het mengsel door het gemalen vlees totdat het smeerbaar is.
  8. Verdeel het vlees over de pannenkoeken, rol ze op en leg ze op een bakplaat in de oven.
  9. Doe wat braadvocht erover en bak ze in 10 a 15 minuten gaar.
  10. Verdeel de rest van de zure room erover en serveer er wat kleine paprika ringetjes bij.